Ugostitelji upozoravaju da će propasti ako se uvedu strože mjere, nude rješenje

Moguće nove mjere će se svakako osjetiti na poslovanju ugostitelja, koji su na zaradu računali u adventskim danima! Iako su sve mogućnosti još na stolu, o potencijalnim scenarijima s predstavnik ugostitelja Marin Medak govorio je za Novu TV.

„U ovoj situaciji kada je zdravstveni sustav u kolapsu najlogičnije je neka nas u potpunosti zatvore, obeštete i mi ćemo na taj način biti mirni, nećemo više zaražavati ljude, po njihovom, jer po našem nema zaražavanja u našim objektima, ali ako oni kažu da nas treba zatvoriti neka nas zatvore, obeštete kao i ostale zemlje u Europi, to je jedini put očito“, ustvrdio je Marin Medak, predsjednik Udruge ugostitelja.

Komentirao je i mogućnost da se maloljetnicima zabrani odlazak u kafiće te istaknuo da maloljetnicima ugostitelji ionako ne poslužuju alkohol. „Onaj tko ih poslužuje čini kazneno djelo i stvarno ne znam o tom dijelu, nisam epidemiolog i ne mogu točno po tom pitanju reći niti znam kako epidemiolozi donose sve odluke, nije da su studije u pozadini toga. Ako jesu, ja bih volio da ih proslijede nama“, pozvao je Medak, prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je i kako je nerealno i neisplativo da rade samo na terasama jer im je i ovako, s trenutnim mjerama, neisplativo raditi. „Ne možemo očekivati da se radi isključivo na terasama zato što su WC-i unutra i gosti ne mogu ići na WC, hrpa hrane koja se poslužuje sada unutra se ne može posluživat na terasama jer nije kompatibilna za uvjete od dva ili četiri stupnja vani da se uslužuje na taj način“, objasnio je.

Medak je oštro kritizirao i mogućnost dodatnog skraćivanja radnog vremena poručivši kako je to kukavički potez. „Dodatno skraćivanje radnog vremena je podmuklo izbjegavanje isplaćivanja odštete to jest u ovoj situaciji mjera za očuvanje radnih mjesta“, zaključio je.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...