Umro je veliki Diego Maradona!

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Armando Maradona (60) oporavljao se od operacije u kući u Tigresu gdje je preminuo od posljedica srčanog udara.

Kako piše najveći argentinski medij Clarin, nakon što se mnogo puta lažno govorilo kako Maradona više nije na ovom svijetu, tužna realnost ipak je stigla ‘malog zelenog’ – izdahnuo je manje od mjesec dana nakon što je navršio 60 godina. Podsjetimo, Maradona je završio u samoizolaciji nakon što je jednom od njegovih tjelohranitelja stigao pozitivan test na korona virus, a nakon toga je odveden u bolnicu. No, stanje mu nije bilo povezano s posljedicom trenutne pandemije.

Samo tri dana nakon što je proslavio 60. rođendan, Maradona se, prema izvještajima argentinskih medija, osjećao slabo i loše, a navodno je to povezano s lošim mentalnim stanjem, odnosno s depresijom. Zbog nakupljanja krvi između mozga i lubanje legendarni argentinski nogometaš završio je na operacijskom stolu. Sve je to bilo u Buenos Airesu, a ispred bolnice počeli su se okupljati obožavatelji ‘malog zelenog’ koji su molili za njegov život. Operacija je trajala 80 minuta i prošla bez ikakvih komplikacija.

I legendarnog su Argentinca pustili na kućnu njegu, izgledalo je da sve ide nabolje, a govorilo se kako će krenuti na liječenje od alkohola te život sklon porocima dovesti u red. No, to se nije dogodilo jer je deset dana nakon što je otpušten iz bolnice preminuo kod kuće od posljedica srčano udara.

Medicinari su ga pokušali reanimirati, ali bezuspješno. Legendarni ‘mali zeleni’ više nas neće zabavljati osebujnim ispadima potezima izvan terena, a njegov legendarni utisak na svjetski nogomet nikad neće biti zaboravljen.

U karijeri je nosio dres Argentinos Juniorsa, Boca Juniorsa, Barcelone, Napolija, Seville i Newell’s Old Boysa te osvojio svjetsko prvenstvo kao kapetan argentinske reprezentacije 1986. godine u Mexicu. Kao trener je vodio Textil Mandiyu, Racing, Argentinu, Al-Wasl, a posljednji mu je klub bio Gimnasia de La Plata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...