Cestitka_Uskrs

Uskoro i obnova kompleksa sv. Nikole u Zadru, projekt će omogućiti razvoj Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju

Ministrica Nataša Traminšak na današnjem otvorenju šetnice na Muraju pohvalila je Grad Zadar i Zadarsku županiju za uspješno korištenje EU fondova.

Samo na području grada brojimo preko milijardu i 760 milijuna kuna ugovorenih i provedenih projekata.

Jedan od onih koji će se uskoro realizirati uređenje je kompleksa sv. Nikole. Potvrdio je to danas gradonačelnik Branko Dukić.

Ovo je strateški kulturni projekt koji će omogućiti razvoj Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju.

Mladen Pešić, ravnatelj Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru, ističe kako će se projektom osigurati obnova postojećih i gradnja novih prostora Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju, opremanje i njihova prilagodba novim sadržajima s primarnom svrhom unapređenja kulturnog, obrazovnog i znanstvenog segmenta kao i implementacija ostalih aktivnosti.

Priprema projekta obnove kompleksa bivše crkve i samostana sv. Nikole u Zadru traje od 2014. godine, od kada su Ministarstvo kulture i medija, UNESCO i Grad Zadar uložili gotovo 2,5 milijuna kuna u izradu projektne dokumentacije i arheološka istraživanja unutar kompleksa.

Obnova kompleksa bivše crkve i samostana sv. Nikole strateški je kulturni projekt koji će omogućiti razvoj Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju.

Ovim projektom Zadar i Hrvatska dobivaju prestižno kulturno, obrazovno i znanstveno središte. Konačno, ovaj projekt Zadar čini gradom razvijene svijesti za svoju povijest, kulturu i znanost.

Projekt je sufinancirala Europska unija putem Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program „Obnova kulturne baštine urbanog područja Zadra“.

Ukupna vrijednost projekta je 29,985.487 kuna, od čega su bespovratna sredstva odobrena u iznosu od 25,487.664 kuna, a Ministarstva kulture i medija u sufinanciranju sudjeluje sa 4,497.823 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...