Velika pobjeda Zadra protiv Splita; Bursać: “Prvi put od kad sam u Zadru osjetio sam da smo kao ekipa odigrali utakmicu”

Zadrani su od prve minute dominirali u susretu, te su već nakon 4 minute imali vodstvo od 11:0.

Odlična obrana momčadi Zadra u prvih deset minuta rezultiralo je sa samo tri pogođena šuta iz igre Splitske momčadi.

Zadrani su nastavili sa svojom dominacijom i povećali svoje vodstvo na 17 razlike.

Nakon velikog odmora Splićani se nisu predali, u dobrom napadačkom ritmu zabili su 28 poena u trećoj četvrtini i smanjili vodstvo Zadra na 63:51. Zadrani su se u posljednjih deset minuta vratili u višu brzinu te su s odličnom obranom i dobrim napadom mirno i rutinski upisali dva nova boda u domaćem prvenstvu.

Svi igrači u sastavu Zadra osim Filipa Paponje su se upisali u strijelce na večerašnjoj utakmici.

Najbolji igrač Zadra je bio Justin Carter koji je upisao 19 poena, 5 skokova i dvije ukradene lopte. Mladi Duje Brala je ubacio 14 poena dok je Vuković imao 11, a Mavra 10. Za Split najefikasniji igrač je bio Ilija Đoković s 13 poena i 5 asistencija. Zadar u utorak u gradskom derbiju, gostuje kod Sonik Puntamike.

Veljko Mršić, trener Zadra:

“Danas smo ušli u utakmicu koncentrirano, u obrani smo bili dobri. Dečki su stvarno igrali zajedno, to sam cijelo vrijeme govorio da uživaju dok igraju jedan s drugim. Sigurno moramo biti još bolji, moramo imati više ritma, lopta mora biti još brža u napadu. U nekim trenucima smo bili statični, ta treća četvrtina gdje smo primili 28 poena se nije smjela dogoditi. Svi igrači su dali 100% od sebe.”

Ivica Skelin, trener Splita:

“Čestitke Zadru, dominirali su od početka do kraja. Trčali su bolje od nas, mi nismo igrali dobru obranu dok smo u napadu imali dosta loših šuteva i puno izgubljenih lopti, svaku našu izgubljenu loptu su  kažnjavali, te su napravili veliku prednost. Mi smo se u trećoj četvrtini vratili na nekih 12 razlike, no sve nakon toga je išlo na stranu Zadra. Apsolutno su zaslužili pobjedu.”

Aleksandar Bursać, igrač Zadra:

“Prvi put od kad sam u Zadru osjetio sam da smo kao ekipa odigrali utakmicu, zbog toga mi je puno srce. Nadam se da je ovo početak jednog puta kojeg trebamo nastaviti. Ovakav pristup danas i fokus cijelu utakmicu, takvi moramo biti stalno, pokazali smo svoju kvalitetu i spremnost. Igrali smo dobru obranu, bili smo fokusirani i zaslužili smo pobjedu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...