Vicković: “Situacija u županiji nije dobra, u Salima je došlo do lokalne transmisije virusa!”

Kako ističe načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, Šime Vicković, situacija u našoj županiji nije dobra, a sve je više mladih ljudi hospitalizirano u zadarskoj bolnici. Zbog nepoštivanja mjera zaraza je buknula u Salima.

„ Kao što je vidljivo iz današnjih podataka, na području Općine Sali došlo je do lokalne transmisije virusa, prije svega zbog nepoštivanja preporučenih protuepidemijskih mjera. Stožer Civilne zaštite Zadarske županije je na molbu Stožera civilne zaštite općine Sali poslao mobilni tim koji je testirao veći broj stanovnika sa sumnjom na infekciju koronavirusom te je ustanovljeno da je u dva dana 39 tamošnjih stanovnika pozitivno na COVID-19.

Situacija na području Zadarske županije nije dobra, a bolnički sustav je sve opterećeniji. Iako još uvijek imamo situaciju pod kontrolom, neodgovorno ponašanje pojedinaca dovest do toga da će ubrzo naši bolnički kapaciteti biti preopterećeni te da će liječenje pacijenata s ostalim kroničnim i akutnim oboljenjima postati otežano.

Sve mjere za suzbijanje epidemije nemaju smisla ukoliko ih ne poštujemo. Na svakome od nas velika je odgovornost jer upravo o ponašanju nas samih ovisi kakvu ćemo imati epidemiološku sliku ne samo na području naše županije, nego i u cijeloj zemlji.

Svjedoci smo, nažalost, da su u posljednje vrijeme simptomi infekcije koronavirusom sve teži i kod mlađih osoba jer su mnogi hospitalizirani u našoj bolnici.

Zato molim sve naše sugrađane da shvate ozbiljnost problema, da ne sudjeluju u grupnim okupljanjima, da izbjegavaju gužvu i ukažu svojoj djeci, posebno mladima, na opasnost koju mogu prouzročiti ukoliko se ne budu pridržavali propisanih mjera”, kaže Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...