Vlasnik Anite nije oklevetao Baričevića tvrdnjom da mu je dužan za “pojedeno stado janjaca”

Sudska trakavica u kojoj su se godinama sporili načelnik Općine Jasenice, predsjednik Hrvatske zajednice općina i saborski zastupnik HDZ-a Martin Baričević i vlasnik jednog restorana u Zatonu Obrovačkom dobila je svoj završetak. Milu Minju Anića Općinski sud u Zadru oslobađa optužbe da je iznosio neistine.

Podsjećamo, vlasnik restorana Anita Milan Minja Anić godinama je tvrdio da mu je načelnik Martin Baričević dužan 185 tisuća kuna zbog neplaćenih računa. Gostioničar je uporno tvrdio da su načelnik i njegova općina od 2006. do 2010. besplatno jeli i pili u njegovu objektu, a u medijima se od 2013. godine počela provlačiti teza da se “pojelo cijelo stado janjaca”.

Zbog optužbi koje je Minja Anić redovito ponavljao u medijima optužen je za klevetu. Treba kazati i da je Minja Anić tvrdio kako je načelniku ostao dug za karmine nakon sprovoda njegovog brata koji je, uvjeravao je vlasnik restorana, išao na račun općine. Te i mnoge druge tvrdnje dovele su do toga da ga Baričević tuži.

Baričević je oštro demantirao tvrdnje ugostitelja, kako u medijima, tako i u sudnici.

Županijski sud u Vukovaru u siječnju je potvrdio kaznu za klevetu i odredio Minji Aniću novčanu kaznu od 50 dnevnih dohodaka, što je iznos od 10.833 kune, no žalbenim postupkom predmet je vraćen na Općinski sud u Zadru koji ga je oslobodio optužbi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...