Vratili se na pobjedničke staze; Puntamičani svladali Alkar i stigli do pete ovosezonske pobjede

Košarkaši Sonik Puntamike vratili su se na pobjedničke staze. Igrači Hrvoja Vlašića u desetom su kolu HT Premijer lige na gostovanju u Sinju svladali domaći Alkar rezultatom 85-94 i stigli do pete ovosezonske pobjede u hrvatskom prvenstvu.

Zadrani su bolje otvorili utakmicu, od prve minute nametnuvši svoj ritam. Agresivna obrana nije dopuštala lagane poene domaćinima, dok je u napadu mladi Lovre Runjić pokazao da nije opasan samo pod obručem, već da može pogoditi i iza linije 6,75, što je i potvrdio trima tricama kojima je pomogao sagraditi ranu prednost svoje momčadi. I dok su se Sinjani mučili za svaki koš, Puntamičani su nastavili pogađati iz velike udaljenosti pa je semafor nakon prvih deset minuta pokazivao visokih plus 16 (16-32) za momčad Hrvoja Vlašića.

Druga je dionica donijela obrnute uloge. Košarkaše Sonika je stao šut, dok se s druge strane razigrao američki dvojac Varence-Echols na koji je zadarski strateg posebno upozoravao u najavi utakmice, i eto Alkara na samo minus pet (27-32). Gosti su gotovo pet minuta bili bez poena, sve do prodora Tea Petanija koji je završen košem i dodatnim slobodnim bacanjem, što su igrači Damira Milačića iskoristili da serijom 11-0 uhvate priključak. Koševi Petanija kao da su „skinuli poklopac“ s domaćeg obruča pa su Zadrani u nastavku poluvremena lakše dolazili do poena te s ugodnih plus deset otišli na veliki odmor (39-49).

Alkar je dobro otvorio nastavak i zahvaljujući dalekometnim ubačajima Echolsa i Granića ubrzo prišao na šest poena zaostatka. Bio je to tek nagovještaj buđenja Milačićevih momaka koji su iz napada u napad topili zaostatak, da bi zahvaljujući dobroj roli Ivana Vučića u 24. minuti vratili stvari na početak (54-54).

Izgledalo je tada da nas očekuje neizvjestan nastavak susreta, no s time se nije složio Jakov Vladović. Iskusni razigravač prvo je tricom vratio svoju momčad u vodstvo, da bi potom asistirao Cvitkoviću za povratak na ugodnih plus šest. Nekadašnji prvotimac Zadra preuzeo je sve konce napadačke igre Sonika u svoje ruke, te je iz napada u napad pronalazio suigrače u otvorenim pozicijama koje su Zadrani uredno pretvarali u poene. Rezultat takve igre je serija Sonika 0-14 kojom je momčad Hrvoja Vlašića dvije minute prije kraja treće četvrtine otišla na velikih 17 poena prednosti (56-73).

S istom se razlikom ušlo i u odlučujuću dionicu u kojoj smo vidjeli novo buđenje upornih domaćina. Agresivna obrana i raspoloženi Echols iz minute u minutu su topili zaostatak, odbijajući potpisati poraz. Zadrani su od polaganja Runjića na otvaranju četvrte četvrtine pa sve do trice Filipa Jošića tri i pol minute prije kraja bili bez koša iz igre, pa je Alkar serijom 15-1 opasno priprijetio i stigao na samo minus pet (77-82).

Tko zna što bi bilo da Jošić tada nije pogodio tricu iz kuta i odbio napad Sinjana koji su već opasno puhali za vratom Vlašićevim trupama, a kada se mladom Zadraninu dvama ubačajima priključio Danijel Zovko bilo je jasno da bodovi putuju u Donatov grad.

Zadrane su do pobjede vodili Runjić i Cvitković s 22, odnosno 15 poena, a valja istaknuti i dobre role Vladovića i Jošića koji su povukli u trenucima kada je najviše trebalo, dok je najefikasniji u domaćim redovima bio Naba Terek Echols s 25 koševa, čemu je dodao i osam asistencija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...