Zadar je u gostima svladao Furnir; Mršić: “Došli smo nakon poraza koji nas je mentalno spustio”

Zadar je u gostima svladao Furnir 67:82 u sklopu 9. kola HT Premijer lige.

Domaćini su držali egal tijekom cijelog prvog poluvremena te su otišli na veliki odmor sa zaostatkom od -3.

U trećoj četvrtini Zadar je ubacio u veću brzinu te su ostvarili vodstvo od 14 razlike (52:66). U posljednjoj četvrtini Zadar je držao vodstvo te su upisali svoju petu uzastopnu pobjedu u domaćem prvenstvu.

Najbolji igrač u redovima Zadra je bio Chinanu Onuaku s 24 poena i 11 skokova. Duje Brala je ubacio 15 poena uz 5 skokova.

Za Furnir su Danko Branković i Lukša Buljević zabili po 14 poena. Zadar u subotu gostuje kod Partizana u sklopu 6. kola ABA lige.

Veljko Mršić, trener Zadra: “U prvom poluvremenu nismo ništa mogli pogoditi, dolazili smo do dobrih šuteva međutim 1-16 je preslabo za jednu profesionalnu momčad. U drugom poluvremenu smo počeli pogađati te šuteve naročito u otvaranju treće četvrtine, stekli smo prednost, bilo je dobrih momenata. Dubrava je bila dobar protivnik, vidjeli smo da su bili odmorni, svježi, dobro pripremljeni. Mi smo došli nakon poraza koji nas je mentalno spustio. Moramo nastaviti raditi i biti bolji iz utakmice u utakmicu.”

Duje Brala, igrač Zadra: “Zahtjevna utakmica, Furnir je igrala dobru obranu, trica nam je bila 1-16 u prvom poluvremenu, jako loše. U drugom poluvremenu smo se opustili, stisli smo obranu i s 15 razlike smo upisali pobjedu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...