Zadarska atletičarka Paola oštro o mjerama: “Može se u shopping centar i kino, ali ne i na trening!

Zadarska atletičarka Paola Borović, inače višestruka rekorderka i prvakinja Hrvatske u troskoku i skoku u dalj na društvenim je mrežama ostavila oštar komentar u kojem se osvrnula na najnovije mjere.

Stožer je, osim zatvaranja kafića i restorana, zabranio rad fitness centara, teretana, sportskih dvorana i klubova.

Može se u shopping, ali ne i na trening, kaže naša uspješna sportašica.

– Kad vidiš da se zatvaraju sportski i rekreacijski centri, ali može se u shopping centar. Kad djeca ne smiju na trening, ali smiju biti zatvorena 6/7 školskih sati u učionici. Kad smijete u kino, ali ne smijete na atletski stadion. Kad, ako niste vrhunskih sportaš, ne možete odraditi veslački trening na Jarunu, vi i čamac stotinama metara daleko od ostalih. Isto tako postoji i razlika između kontaktnih i beskontaktnih sportova, ali najbolje sve staviti u isti koš, napisala je Paola i zapitala se zar je stvarno poruka najnovijih restrikcija da je djecu bolje ostaviti doma, unatoč činjenici da smo po aktivnosti najgori u Europi.

– Neću pisati o tome koliko su sportske aktivnosti važne za zdravlje, to svi znaju, ali očito nikog nije briga. Šalje se poruka da je sport mjesto gdje se može zaraziti, i može se da, svi se možemo zaraziti svugdje. Ali zar je bolje djecu zatvoriti doma, gdje će većinu vremena provesti na mobitelu ili laptopu? (a nekako ih treningom jedva maknemo od tog). Zar je bolje poticati neaktivnost, a već smo najneaktivnija nacija u EU? Zar ćemo sve veće probleme pretilosti i bolesti s kojima se narod susreće rješavati zabranom fizičkih aktivnosti. Zar ćemo za par godina pisati program spasa hrvatskog sporta i zdravlja hrvatskog naroda? Zar ćemo…?, zaključila je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...