Zadarski plesači Matea Bilosnić i Marin Lemić osvojili nagradu Hrvatskog glumišta

Nagrade Hrvatskog glumišta sinoć je osvojilo dvoje zadarskih plesača – Matea Bilosnić i Marin Lemić.

Titulu najboljeg koreografa u protekloj godini odnijela je Matea Bilosnić za predstavu “Gozd-danse macabre” koju izvodi Zadarski plesni ansambl. Bilosnić je nagrađena za svoju koreografiju za koju je inspiraciju našla u povijesnim zapisima artefakta ljudskog tijela i vizualnim prikazima plesa.

Marin Lemić imao je dvije nominacije, a nagradu je dobio za najbolje muško ostvarenje u kategoriji plesa, za ulogu u predstavi “Transformeri” Umjetničke organizacije ON/A iz Zagreba. Zadarski plesač s obrazovanjem i plesnom karijerom koju je do sada imao u inozemstvu, svoj povratak je okrunio najvećim priznanjem struke. Lemić je bio nominiran u duetu s Idom Jolić za već nagrađene “Transformere” koje je zadarska publika imala prilike vidjeti u lipnju ove godine.

Dodjelu 28. nagrada Hrvatskoga društva dramskih umjetnika (HDDU), koja je zbog pandemijskih okolnosti i epidemioloških mjera ove godine umjesto u Hrvatskom narodnom kazalištu upriličena u studiju Hrvatske radiotelevizije uz izravan prijenos na Drugom programu HTV-a, bez nazočnosti uzvanika i nominiranih umjetnika, vodio je glumac Tarik Filipović, a svaki je laureat dobio pola minute vremena za kratko obraćanje gledateljima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...