Zadarskoj bolnici preko 34 milijuna kuna za podmirenje dijela duga veledrogerijama

Vlada je na sjednici donijela Odluka o dodjeli sredstava bolničkim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Republika Hrvatska za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Također, donesena je i Odluka o isplati namjenske pomoći za podmirivanje dijela dospjelih obveza bolničkih zdravstvenih ustanova u vlasništvu županija prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je za podmirenje dijela duga veledrogerijama osigurano 1,34 milijardi kuna, radi rješavanja problema dospjelih nepodmirenih obveza zdravstva i zadržavanja jednake razine zdravstvene zaštite na cijelom području Hrvatske.

Za bolnice kojima je osnivač država (KBC-i, kliničke bolnice) osigurano je 868,1 milijuna kuna, a za bolnice u vlasništvu županija 472,7 milijuna kuna.

“Sredstava će se iskoristiti isključivo za podmirenje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova prema definiranim kriterijima”, istaknuo je Beroš.

Od spomenutog iznosa 34.115.625 kuna ide Općoj bolnici Zadar, 2.560.772 kuna Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru i 1.076.620 kuna za Psihijatrijsku bolnicu Ugljan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...