Zamjenik župana Šime Mršić odao počast žrtvama Vukovara: “Vežu nas tragični događaji koji su se istoga dana dogodili u Škabrnji”

Sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama za sudjelovanje u programu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2020., izaslanstvo Hrvatske zajednice županija jučer je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju u Vukovaru odalo počast svim žrtvama.

Izaslanstvo su predvodili župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i predsjednik županijske Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković, a u ime Zadarske županije počast je odao zamjenik župana Šime Mršić . U izaslanstvu su bili i zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević te predstavnici Splitsko -dalmatinske županije, pročelnik UO za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja i županijski vijećnik Ivica Kusić.

“ Zadarska županija svake godine odaje počast žrtvama u Vukovaru.  Osim što nas vežu tragični događaji koji su se dogodili istoga dana u Škabrnji i gradu heroju, uz Vukovar nas vezuje ljubav i zajedništvo koje nas je vodilo tih najtežih dana što nam treba ostati trajna nit vodilja zauvijek. Unatoč epidemiji i mjerama koje su na snazi mi smo se prema preporukama Nacionalnog stožera žrtvama poklonili dan ranije, a vidjeli smo da su to učinili i mnogi drugi.”

Zamjenik župana Šime Mršić odao je počast žrtvama i na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Program je nastavljen paljenjem svijeća ispred Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana.  U programu Dana  sjećanja na žrtvu Vukovara sudjeluje i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa izaslanstvom Vlade Republike Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...