Zimski praznici će najvjerojatnije biti tjedan dana duži

Andrej Plenković predstavio je jučer nove, restriktivnije epidemiološke mjere naglasivši kako se razmišlja o sankcijama za građane koji se ne pridržavaju mjera i produženju školskih praznika za tjedan dana.

“Obrazovanje ima poseban režim. Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i slično. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima”, rekao je premijer.

“Ministar obrazovanja Radovan Fuchs u suradnji s HZJZ-om predlaže da se trajanje školskih praznika, koji su predviđeni od Božića do Sveta tri kralja, produži za tjedan dana kako bi nakon obiteljskih druženja osigurali dodatni tjedan s epidemiološkog aspekta”, dodao je Plenković.

Najvjerojatnije će zimski praznici biti produljeni za tjedan dana, ali odluka o tome mora ići na e-savjetovanje. Sve ide u tom smjeru, što je neslužbeno na predstavljanju strožih epidemioloških mjera najavio Plenković.

Dodao je kako bi najbolja epidemiološka mjera bila da se sve zatvori, ali to nije realno, i poručio da će se mjere omekšati kada se trend broja zaraženih preokrene. Naglasio je kako su važni obrazovanje, rad, proizvodnja i zaštita zdravlja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...