Advent u Zadru je otkazan, ali u ulici na Belafuži nisu odustali od njega; Božić nije izgubio svoju čar

Raskošni adventski sajmovi i zabave, začinjeni mirisima tople hrane i pića, ove su godine tek sjećanje na neka bezbrižnija vremena kada smo se rukovali, grlili i slavili bez ikakvog straha.

Advent je otkazan i u Zadru, ali u jednoj maloj ulici gdje su svi redom rodbina ili prijatelji odlučili su ukrasiti ulicu kao nikada do sada, ispred kuća iznijeti hranu i s distance se družiti, pa makar i pod maskama.

Zadarski trgovi i ulice ove su godine i u ranim noćnim satima tihe. Uz božićne ukrase i lampice šeta se tek u društvu najbližih. Na drugom kraju grada odlučili su ispoštovati epidemiološke mjere, ali i imati svoj mali ulični Advent.

Na zadarskoj Belafuži 20-ak susjeda i prijatelja druži se u grupicama po obiteljima. Dobar dio njih su i rodbina, poput velike obitelji Rogić. Braća su bila zadužena za spremanje kobasica, sestra za domaći kruh. Ivica Rogić kaže kako su odlučili da se neće družiti po kućama, nego da će se družiti na zraku gdje nema nekakve opasnosti od virusa, donosi RTL.

Mnogi su oduševljeni, kao što je Sandra Žunić iz Zadra koja kaže da je ovo fantastično.

Lampice su za sve krive 

Sve je krenulo od ukrašavanja ulice. Ukrase su imali i prethodnih godina, ali ove godine svakodnevno su nabavljali nove količine žaruljica i ukrasa za dvorišta. Šime Bučić je kupio čak dvije tisuće lampica kao i susjedi samo da im bude veselije.

A djeca, koja se svaki dan igraju skupa na ulici, idu u istu školu i vrtiće, božićne pjesme pjevali su od vrata do vrata. Božić je ove godine sasvim drukčiji od svih koje pamtimo, ali svoj čar nije izgubio.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...