Baričević: “Solidarnost između općina je dokaz naše sloge i humanosti”

Nakon serije razornih potresa koji su zadesili područje Sisačko-moslavačke županije, ali i Zagrebačke županije, cijela Hrvatska se uključila u prikupljanje pomoći što je ponovno pokazalo kako hrvatsko društvo promptno reagira kada su ugroze u pitanju. Tijekom ovih dana kada je cijela Hrvatska mislima i dijelima uz pogođena područja, svjedočimo velikoj kampanji pomoći stanovništvu koje je bilo izloženo slijedu razornih potresa. Akciji prikupljanja pomoći uključila se Hrvatska zajednica općina čije su članice također pogođene serijom razornih potresa.

Predsjednik Hrvatske zajednice općina Martin Baričević, načelnik Općine Jasenice,  kazao je kako nažalost ima dosta članica na područja Sisačko-moslavačke županije koje su pogođene ovom nepogodom.

Mi smo u stalnom kontaktu s članicama na području Sisačko-moslavačke županije i Zagrebačke županije koje su izrazito teško stradale. Posebno nas žalosti gubitak ljudskih života koji su najvrjedniji. Građevine i infrastruktura će se obnoviti, dok su ljudski životi nezamjenjivi. Mnogi od naših članova Upravnog odora Zajednice osigurali su potrebne potrepštine, kao i građevinski materijal s posebnim naglaskom na pokrivače za krovišta. Posebno sam ponosan što su se uključile mnoge male zajednice što je dokaz solidarnosti između općina i dokaz naše sloge i humanosti, naglasio je Baričević.

Hrvatska zajednica općina je u procesu prikupljanja sredstava pomoći najpotrebitijim općinama te se stavila na raspolaganje Vladi Republike Hrvatske, kao i svim njezinim sastavnicama.  Podsjećamo kako je u nekoliko prošlih dana područje Hrvatske pogodila serija većih potresa, što se osjetilo i u susjednim zemljama.

Inače, Hrvatska zajednica općina okuplja u svom članstvu 326 općina na području Republike Hrvatske, što je više od 80 posto svih općina te djeluje kao nevladina i nestranačka organizacija, utemeljena na načelu dobrovoljnog udruživanja, koju su osnovale hrvatske općine s ciljem promocije i zaštite svojih interesa.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...