BEZ DOČEKA 2021. Galić, TZ Zadra: “Lošoj situaciji ne nazire se kraj, no spremni smo na organizaciju u vrlo kratko vrijeme”

Pandemija koronavirusa promijenila je svakodnevicu kakvu smo poznavali. Još prošle godine bezbrižno smo uživali u Adventu, veselili se Božiću i planirali kako ćemo proslaviti doček Nove godine, ali ove godine situacija je drugačija.

Zbog brojnih mjera koje su uvedene kako bi se spriječilo širenje zaraze, otkazani su brojni koncerti i okupljanja. Adventa na kakav smo navikli nema, a čini se i da se u novogodišnjoj noći na trgovima glavnih gradova neće uglas pjevati pjesme nekih od najistaknutijih domaćih i regionalnih izvođača.

Index je kontaktirao organizatore dočeka Nove godine u Splitu, Zagrebu, Karlovcu, Dubrovniku, Zadru, Varaždinu, Šibeniku, Rijeci i Osijeku, a kako se čini, gotovo nigdje se zasada ne planiraju nikakvi koncerti, ali nada da će se nešto u međuvremenu promijeniti, iako mala, ipak postoji.

U Zadru su spremni i u slučaju promjene aktualne situacije.

“Lošem razvoju situacije s pandemijom nažalost se ne nazire kraj. Kako zasad stvari stoje, javna okupljanja su zabranjena i bilo kakva organizacija takvog tipa ne samo da nema smisla, nego bi bila protivna propisanim mjerama. No, ako se situacija poboljša, Turistička zajednica grada Zadra je u stanju i mogućnosti organizirati zabavne manifestacije u vrlo kratko vrijeme”, rekao je za Index Ante Galić, glasnogovornik TZ-a Zadar.

Slično su odgovorili i iz Dubrovnika. Kazuju ukoliko nakon 21. prosinca epidemiološka situacija bude znatno povoljnija, spremni su pokrenuti program Dubrovačkog zimskog festivala. Direktorica Turističke zajednice grada Splita, naglašava kako su stalno u kontaktu s nadležnim epidemiološkim službama i da u skladu s njihovim preporukama prilagođavaju blagdanski program. Organizatori u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu, također nisi odbacili mogućnost organiziranja dočeka. Ako se mjere koje su na snazi do 21. prosinca izmjene, razmotrit će mogućnost organiziranja programa na otvorenome.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...