Bild i Reuters objavili: “EU će odobriti Pfizerovo cjepivo 23. prosinca”

Kako javlja njemački Bild, regulatorno tijelo EU-a, EMA, planira odobriti Pfizer-BioNTechovo cjepivo 23. prosinca.

Javljaju kako ovu informaciju doznaju iz krugova Europske komisije, ali i iz njemačke vlade.

Dodaju kako njemačka vlada planira početi s cijepljenjem još ove godine, odnosno odmah iza Božića, točnije 26. prosinca.

Sve im je, dodaju, potvrdio i ministar zdravstva u njemačkoj vladi, Jens Spahn rekavši kako je to dobra vijest za cijelu EU.

“Čim prije počnemo s cijepljenjem, pomoći ćemo smanjiti patnju i smrtne slučajeve”, rekao je Spahn o početku cjepiva.

Nedugo nakon Bilda, i Reuters javlja istu informaciju. Potvrđeno im je kako će EMA odobriti cjepivo 23. prosinca, a izvor im je također iz njemačke vlade.

Reuters dodaje kako je EMA ranije rekla da planira objaviti mišljenje o Pfizerovom cjepivu do 29. prosinca, a o cjepivu Moderne do 12. siječnja. No, prema ovim informacijama se čini kako su ubrzali proces.

Reuters je kontaktirao agenciju EMA za komentar, iz koje su poručili kako će odluku donijeti najkasnije do 29. prosinca, te odbili potvrditi nove informacije iz EU komisije i njemačke vlade. Iz BioNTecha također nisu komentirali nove informacije, prenosi Telegram.

EMA je, dodajmo, Europska agencija koja izdaje preporuke za nove lijekove. Iako u ovakvim procesima zadnju riječ ima Europska komisija, ona se obično vodi savjetom agencije EMA.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...