DANAS POPODNE U Zadru će se prvi cijepiti korisnici Doma za starije na Sfingi

Nakon što je jučer u Hrvatski zavod za javno zdravstvo stiglo prvih 9.750 doza cjepiva protiv Covida-19, tvrtke Pfizer-BioNTech, 27., 28. i 29. prosinca počinje distribucija prvih doza cjepiva i cijepljenje građana u svim županijama, priopćeno je u subotu navečer iz Vlade.

U tim će se danima u svim državama članicama Europske unije odvijati ,,Europski dani cijepljenja”, kojima je cilj podizanje svijesti o važnosti cjepiva kao najsigurnijem načinu da se okonča pandemija koronavirusa.

Cjepivo će biti besplatno za sve, a građani će se moći cijepiti na dobrovoljnoj osnovi, ističu iz Vlade RH.

U nedjelju, ponedjeljak i utorak, 27., 28. i 29. prosinca, prva cijepljenja organizirat će se u domovima za starije i nemoćne osobe te u zdravstvenim ustanovama. Prioritet je zaštita najugroženijih i najizloženijih – starijih i nemoćnih osoba te radnika u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Kako su priopćili iz Hrvatske vlade prve doze cjepiva trebali bi u Zadarskoj županiji primiti štićenici i djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe Zadar na Sfingi gdje je od početka pandemije preminulo čak 32 štićenika.

Početak cijepljenja je predviđen za 14 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...