Dodijeljena priznanja “Nasmiješeno sunce”; Ovo su najbolji zadarski konobari, prodavači, policajci, čistači…

U dvorištu palače Cedulin upriličena je dodjela tradicionalnih turističkih priznanja, „Nasmiješeno sunce“ za sezonu 2020. Priznanja je dobitnicima uručio gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i direktor TZ grada Zadra, Mario Paleka.

Čestitajući nagrađenima, gradonačelnik Dukić istaknuo je kako je ove godine, zbog aktualnih ograničenja koja je nametnula korona kriza, dodjela „Nasmiješenog sunca“ organizirana je u nešto skromnijem izdanju ali s obzirom na izazove s kojim se susreo turistički sektor u 2020. ovo priznanje trudu, radu, kreativnosti i motiviranosti svih dobitnika, još je značajnije:

– Virus je uzdrmao čitavi svijet, u borbi za zdravlje dogodio se opći lockdown, a pritom možda najveći udarac podnio je turistički sektor. Kada znamo koliki je utjecaj turizma na hrvatsko i zadarsko gospodarstvo, jasno je kako smo se suočili s krizom u kojoj smo tražili način kako održati poduzetništvo i očuvati radna mjesta, naglasio je gradonačelnik Dukić.

Podsjetio je kako je turizam proteklih desetak godina Zadru donio ukupan gospodarski razvoj, tisuće novih radnih mjesta i brojne investicije, a u tom razdoblju zabilježen je prosječni rast turističkog prometa viši od deset posto. Sve je to rezultiralo i gospodarski najuspješnijom ikad poslovnom 2019. godinom.

– Današnja „Nasmiješena sunca“ imaju posebnu poruku kako ne odustajemo, kako vjerujemo u struku, ali i u svakog pojedinca u zadarskom turizmu. Kroz zajedništvo, solidarnost i odgovornost premostit ćemo i ovu krizu i dočekati novu sezonu odlučni i spremni, poručio je gradonačelnik Dukić te najavio novi sastanak na kojem će zajedno svi sudionici lokalnog gospodarskog partnerstva dogovarati nove mjere potpore gospodarstvu.

Akcija „Nasmiješeno sunce“ kojom se nagrađuju najuspješniji u ostvarenju turističke sezone odvija se već osamnaestu godinu za redom. Akciju provodi Gradonačelnik u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom, TZ-cama Županije i Grada, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.

Provodi se s ciljem dodatnog motiviranja za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razine usluga, te naposljetku, kao rezultat svega, prezentiranje grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog i kulturnog značaja te zahtjeva sadašnjeg vremena.

Nagrađeni u akciji Gradonačelnika Grada Zadra „Nasmiješeno sunce“ u turističkoj 2020.g.:

NAJBOLJI RESTORAN

Restoran „Pašta & Svašta“

NAJBOLJI CAFFE BAR

Caffe bar „Art kavana“

NAJBOLJA KONOBA

Konoba „Berekin“

NOVI SUVENIR

Maja Sučić, ručno rađeni suveniri od konopa

NAJLJEPŠE UREĐENI IZLOG

Objects Concept Store

NAJUREĐENIJI VRT

Velimir Čubrić, Petrčane

NAJUREĐENIJA BENZINSKA POSTAJA

Apios BS Zadar, Žmirići

NAJBOLJI TURISTIČKI VODIČ

Gospođa Ivana Breulj

NAJBOLJI KUHAR

Gospodin Saša Began

NAJBOLJI KONOBAR

Gospodin Grgo Burić

NAJBOLJI PRODAVAČ

Gospođa Dijana Mitrović

NAJBOLJI POLICAJAC

Gospodin Ivica Brkić

NAJBOLJI ČISTAČ

Gospodin Šime Stručić

NAJBOLJA DJELATNICA TURISTIČKE AGENCIJE

Gospođa Ivana Puškarić Smokrović

Posebna priznanja:

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2020. godine dodjeljuje se gospodinu Damiru Maričiću

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2020. godine dodjeljuje se posadi policijskog broda „Škabrnja“.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...