Dvije medicinske sestre iz zadarske bolnice odlaze u pomoć Varaždinu, kadrovi su im na izmaku snaga

Stanje u varaždinskom kraju je alarmantno. U posljednjih tjedan dana broje 2024 novih slučajeva. Njihova sedmodnevna incidencija među najvišima je u Europi. Broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je visokih 1200.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 257 osoba s težom kliničkom slikom, 22 ih je na respiratoru.

Medicinski kadrovi su ovdje na izmaku snaga pa će bolnici u pomoć priskočiti osam novih medicinskih sestara iz ostatka Hrvatske.

“Radi se o dvije sestre iz bolnice Zadar, četiri iz bolnice Pula, i dvije sestre iz Kliničkog bolničkog centra Rebro”, govori Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Gradonačelnik Čehok kaže: “Bojim se ako bude ovako išlo, cijeli će grad biti zavijen u crno jer je jako puno ljudi koji su sada u bolnici, koji su u međuvremenu preminuli”, naglasio je Ivan Čehok, varaždinski gradonačelnik.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...