Gmail nedostupan velikom broju korisnika diljem Europe i svijeta, pao i YouTube

Googleov servis za email – Gmail, trenutno je u velikim problemima.

Naime, kako javljaju korisnici iz Europe, a njima se rapidno pridružuju i korisnici diljem svijeta – nemoguće je koristiti te uopće pristupiti Gmailu u posljednjih 15-tak minuta.

Problem se korisnicima počeo jvljati oko 12:30 sati a manifestira se nepoznatim pogreškama ili pak potpuno nepoznatim korisničkim računima, kao da isti ne postoje.

Ono što smo sami uspjeli provjeriti i potvrditi a to je da su problemom jednako zahvaćeni i besplatni računi Gmaila i oni plaćeni (u sklopu paketa G Suite).

 

Iz Googlea u ovom trenutku nema nikakvih informacija o čemu je riječ, a Down detector nastavlja zbrajati broj prijavljenih problema oko Gmaila.

Važno je napomenuti kako ovaj problem nije povezan s najavljenim brisanjem korisničkih podataka ako ste premašili dozvoljenu količinu serverskog prostora, a što je Google najavio da će učiniti vrlo skoro.

Nešto kasnije nego smo izvjestili o padu Gmaila, pao je i YouTube. To potvrđuju i korisnici na Down detectoru a problem se polako počinje manifestirati, kako u Europi tako i u cijelom svijetu.

Postavlja se pitanje jesu li Google usluge u kolapsu i zbog čega?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...