Grad Nin sa 100 tisuća kuna pomaže stradala područja; “Znamo koliko znači kada vam se pomogne u nevolji”

Duboko dirnuti stanjem nakon razornog potresa, građani Nina s Gradskom upravom i Stožerom civilne zaštite Grada Nina izražavaju žaljenje i sućut obiteljima tragično preminulih građana Petrinje i Gline.

Jučer odmah u poslijepodnevnim satima krenulo se u prikupljanje pomoći za potresom razorene gradove i mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Neusporediv je događaj koji je pogodio grad Nin 2017. godine, kada se dogodila katastrofalna poplava koja je Ninu napravila veliku materijalnu štetu, no na sreću bez ljudskih žrtava, s ovim razornim potresom koji je odnio ljudske živote, koji su nenadoknadiv gubitak za obitelji, i cijelu Hrvatsku.

I upravo je Nin primjer kako je sve nadoknadivo osim ljudskih života, jer kako se Nin obnovio uz pomoć Hrvatske vlade, Ministarstava, tvrtki, tako će se i naši porušeni gradovi Petrinja, Sisak, Glina te sva okolna mjesta pogođena  potresom, ponovno dići na noge, kažu iz Grada Nina.

“U ovim teškim trenucima želimo pomoći uplatom od 100.000,00 kuna, te prikupljenim donacijama hrane, higijenskih potrepština te odjeće.

Toliko se puta već pokazalo kako tragedije i nesreće povezuju naše građane, njihovu empatiju i odlučnost jer i ovaj Grad zna koliko znači kada vam se u nevolji pomogne.

Iskreno i opravdano vjerujem u državni vrh, u činjenicu da će se izgraditi i obnoviti, no na žalost ostat će bol za izgubljenim ljudskim životima. Naša podrška i misli su s našim unesrećenim gradovima”, poručio je gradonačelnik Emil Ćurko.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...