Humanitarna akcija za sklonište; Zadarske srednjoškolke protiv nasilja nad ženama

U uvjetima pandemije i eskalacije rodno uvjetovanog nasilja, neprocjenjiva je odgojna uloga škole u promicanju poruka o nultoj stopi tolerancije prema nasilju, te poticanju suosjećanja i solidarnosti prema žrtvama. Upravo je to bio motiv koji je potaknuo profesoricu engleskog jezika Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar, Ljubicu Predovan, da svojim projektom „EBTŠ PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA“  uključi školu u međunarodnu kampanju 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

Školski projekt je započeo 22. studenog, uoči same kampanje, kroz edukativne radionice na satovima engleskog jezika, te je s obzirom na pandemijske uvjete proveden u kombinaciji kontaktne i virtualne nastave.

Kako međunarodna kampanja 16 dana aktivizma počinje 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, tom je prigodom u školi održana humanitarna akcija školske kreativne radionice „Pinel“ pod vodstvom profesorice Katje Vladičić namijenjena skloništu za žrtve nasilja u obitelji „Mala kuća“ udruge za pomoć ženi i djetetu „Duga“ Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...