I Plenković najavljuje nove mjere: “Ovaj Božić neće biti kao raniji. Izbjegavajte veća obiteljska okupljanja”

Danas se od 13 sati održava sjednica vlade. Na njoj će vlada, kako je najavljeno, proglasiti isključivi gospodarski pojas.

Na današnjoj sjednici vlade fizički će biti prisutni ministri Božinović, Marić, Medved, Milošević, Beroš, Horvat (umjesto njega državni tajnik), Grlić Radman, Aladrović, Butković, Malenica, Fuchs. Ostali članovi vlade prisustvuju sjednici putem videoveze, najavili su iz vlade.

Premijer Andrej Plenković još je uvijek u izolaciji zbog zaraze koronavirusom.

“Želim otkloniti tezu da se rasprave o vladi u saboru stavljaju u večernje sate, nikad toliko tih inicijativa nije bilo”, rekao je Plenković u uvodnom govoru. Promukao je, no nije kašljao kao na prijašnjim sjednicama.

Prešao je na temu koronavirusa.

“Što se tiče stanja s covidom-19, nažalost epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna. Imali smo više od 5 posto porasta u odnosu na prethodni tjedan. S time ne možemo biti zadovoljni, važno je da se uz pridržavanje sadašnjih mjera, potrebni su dodatni napori. Ako ne uspijemo u tome, jasno je da će se mjere morati produljiti. Ako i dalje ne bude smanjenja, moguća su nova ograničenja o kojima sada raspravlja Stožer”, rekao je Plenković, piše Index.

“Jasno je da ovaj Božić neće biti kao raniji. Pozivam sve da izbjegavaju veća obiteljska okupljanja”, dodao je.

Podsjetimo, nove je mjere ranije najavio ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović na današnjoj presici Stožera. Rekao je kako će ovaj tjedan Stožer dati konkretnije informacije o novim mjerama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...