Jedan je u Zadarskoj županiji; Diljem zemlje otkriveno 16 ilegalnih staračkih domova

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u posljednja je dva mjeseca provelo više od 50 kontrolnih nadzora domova za starije.

Nadzirali su one pružatelje usluga kojima je u posljednjih pet godina zabranjen rad ili oduzeta licenca te pritom otkrili njih čak 16 koji su, unatoč zabrani, i dalje pružali smještaj starijim i nemoćnim osobama, i to za oko 220 korisnika.

HRT je doznao da su ilegalni starački domovi pronađeni u 11 županija i Gradu Zagrebu. Najviše ih je u Krapinsko-zagorskoj – tri.

Po dva su u Karlovačkoj i Osječko-baranjskoj, a po jedan u Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj, Brodsko-posavskoj, Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj, Varaždinskoj i Zadarskoj županiji te Gradu Zagrebu.

Državna tajnica u resornom Ministarstvu Margareta Mađerić smatra kako sigurno nije dobro da ijedan dom radi bez licence jer je to potpuno neprihvatljivo. Dodala je da je Ministarstvo od otkrića ilegalnog doma u Legradu povećalo broj inspektora s 12 na 30. Oni će unatoč pandemiji nastaviti obilaziti domove.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...