Kino Zona; Zadarska publika ima priliku pogledati duhoviti finski dokumentarac “Moje stvari”

Nakon projekcije odlične islandske komedije ”Kucni u drvo”, nastavljamo filmsku vožnju nordijskim zemljama pa će tako zadarska publika u srijedu 09. prosinca u Kino Zoni imati priliku pogledati i duhovit finski dokumentarac ”Moje stvari” u kojem dvadesetčetverogodišnji autor Petri Luukkainen odlučuje provesti radikalan eksperiment.

Petri je nesretan i osjeća da ga guše materijalne stvari koje je nakupio u stanu, pa ih pakira i seli u podrum, a sam počinje živjeti prema skromnom no strogom samonametnutom pravilu: smije vratiti samo jednu stvar dnevno i ne smije kupiti ništa novo. Hoćemo li odustajanjem od potrošačkog društva ujedno odustati i od društvenog života? Možemo li imati prijatelje ako nemamo mobitel? I hoće li ostatak svijeta uopće prihvatiti takav projekt?

”Moje stvari” je odvažan film koji pogađa ravno u srž ekspanzije konzumerizma 2000-ih u profinjenoj (finskoj) kombinaciji ozbiljnosti i humora. Glavni protagonist, redatelj i scenarist filma je Petri Luukkainen.

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kneževa palača Zadar) sat vremena prije početka projekcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...