Kišni Božić i bijelo Štefanje? DHMZ najavio hladnu frontu i snijeg u Zadru!

Pretežno vedro je jutros u središnjoj i istočnoj unutrašnjosti, ali uglavnom oblačno duž Jadrana, gdje treba računati na slabu kišu, osobito sjevernog i srednjeg dijela Jadrana, u Gorskom kotaru i Lici.

U drugom dijelu dana porast će naoblaka i u središnjim i istočnim područjima, što će nas, uz jačanje južine, uvesti u pogoršanje. Ne treba se tako sutra nadati suncu.

Badnjak će biti tmuran, kako će do naših krajeva stići hladna fronta sa sjeverozapada. Prijepodne će već biti slabe kiše duž Jadrana, osobito sjevernog i srednjeg, u Gorskom kotaru i Lici, a onda će se u drugom dijelu dana oborina postupno intenzivirati sa zapada, uglavnom kiša, koju će pratiti jak vjetar južnog smjera.

Na moru, osobito sjevernog i srednjeg Jadrana, navečer i u noći na Božić, postojat će opasnost od nevera. Na Božić već prijepodne, spuštanje hladnog zraka potaknut će kišu da počne prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u višim predjelima Gorskog kotara, donosi N1.

U drugom dijelu petka, snijega će biti posvuda u Gorskom kotaru i Lici, gdje će stvoriti snježni pokrivač. No, prolazno bi snježne pahulje mogle zalepršati i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, u Banovini i Kordunu, u noći na blagdan svetog Stjepana, vrlo vjerojatno i zapadna Slavonija, a na Štefanje moguće posvuda u Slavoniji i Baranji. Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a pahulje će u Zadru zalepršati u subotu, i to oko 19 sati kada će temperatura zraka biti 4 stupnjeva Celzijusa.

Dojmu zime doprinijet će i sjeverac, u unutrašnjosti, jaka i olujna bura, duž obale. Burom koja snježna pahulja može završiti i na samoj obali, osobito sjevernog Jadrana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...