Koncesija za uzgoj 500 tona tuna godišnje u Iškom kanalu, posjetitelji će moći do kaveza

Na otvorenom dijelu 30. sjednice Vlade razgovaralo se i o davanju koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja tune i obavljanja turističko-edukacijske djelatnosti u akvatoriju Iškog kanala, a vrijednost te koncesije procijenjena je na 510 milijuna kuna.

Riječ je inicijativi tvrtke Kali tuna d.o.o. za pokretanje postupka dodjele te koncesije na površini od 210 tisuća kvadratnih metara, na lokaciji između otočića Fulija i Kudica u Iškom kanalu.

Koncesija bi se dala na 20 godina, a u svrhu uzgoja tune kapaciteta do 500 tona godišnje.

Uz to, predviđeno je i obavljanje turističko-edukacijske djelatnosti na jednom od uzgojnih kaveza, kojemu će moći pristupiti i posjetitelji.

Prema obrazloženju odluke, s obzirom da je tvrtka Kali tuna ishodila lokacijsku dozvolu, ako njena ponuda na natječaju ne bude izabrana kao najpovoljnija, odabrani će joj ponuditelj trebati nadoknaditi trošak ishođenja lokacijske dozvole od 55.750 kuna.

Inače, tvrtku Kali tuna su u Kalima, na otoku Ugljanu, 1996. godine utemeljili hrvatski povratnici iz Australije, a od 2015. je u vlasništvu japanske kompanije J Trading Inc.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...