KORONASVADBA Stotinjak ljudi pirovalo u Slivnici Gornjoj, policija i Stožer “nisu utvrdili nepravilnosti”!

Iako je prema mjerama Nacionalnog stožera određeno da na privatnim okupljanima i svečanostima može biti 10 osoba, dok su sva javna okupljanja iznad 25 osoba i svadbe u potpunosti zabranjene, ovog vikenda u zadarskom zaleđu, točnije u Slivnici Gornjoj prekršena je barem jedna od spomenutih mjera.

Naime, tamo je održana svadba na kojoj je navodno bilo stotinjak ljudi, a društvenim mrežama ubrzo je počeo kružiti  i video jednog od uzvanika iz kojeg je vidljivo da su okupljeni natiskani ispod nadstrešnice i da nitko ne nosi masku. Također, iz komentara na društvenim mrežama može se zaključiti da se znalo da će se svadba unatoč zabrani održati.

Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije rekao je kako su po saznanju odmah obavijestili policiju.

Pozvana je policija koja je izašla na teren i tamo zatekla 11 ljudi. Kršenja mjera nije bilo, no detalje ćete morati provjeriti s policijom jer prema Stožeru još nije stigao zapisnik, rekao nam je Vicković, a mi smo provjerili s policijom.

Kako nam je rekla glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin, istina je da su zaprimili dojavu o proslavi u Slivnici Gornjoj, no nije utvrđeno kršenje mjera. Dodaje, nije bilo riječ o svadbenoj svečanosti, već o kako kaže, privatnom okupljanju.

Čin vjenčanja u crkvi nije zabranjen, već njegova proslava, kaže Grbin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...