Mrčela traži smjenu Vickovića: “Izjavljuje “što je, tu je” na temu proboja virusa u Dom za starije”

Vijećnik SDP-a Zadarske županije, Nino Mrčela poslao je priopćenje medijima ogorčen jučerašnjom reakcijom Šime Vickovića, načelnika Županijskog stožera civilne zaštite i zadarskog dožupana.

Nakon što se ranije proslavio s izjavom da se “korona liječi s dvije kile lešade“ još jednom je pokazao da je potpuno nedorastao odgovornoj funkciju koju obnaša, te pokazao bešćutnost kakvu rijetko srećemo u društvenom i političkom prostoru. Stoga se pitam da li je učinjeno dovoljno da se zaštite korisnici Doma za starije i nemoćne osobe, a od župana tražim hitnu smjenu Šime Vickovića te ispitivanje je li bilo propusta oko sprječavanja proboja koronavirusa u Dom za starije i nemoćne osobe. Ožalošćenim obiteljima koji su ostali bez svojih očeva i majki, baki i djedova dožupan odgovara sa “što je, tu je”! Nakon što svoje najstarije članove obitelji nisu mogli vidjeti mjesecima to je poruka koju su dobili od čovjeka koji je trebao zaštiti upravo tu najugroženiju skupinu. Na županu Longinu je da poruči dožupanu Vickoviću i voditelju stožera civilne zaštite Zadarske županije “što je tu je”, ali ti svoju funkciju više ne možeš obnašati, piše Mrčela ljutito.

Napomenimo, Mrčela se referira na razgovor koji je Index jučer imao s Vickovićem, a iniciran činjenicom da je u zadarskom Domu za starije na Sfingi do danas od koronavirusa preminuo 31 pacijent.

“Ovaj dom je jedan od najuzornijih domova, tamo imamo 348 korisnika pa je samim time bila i veća vjerojatnost da će ući korona. Sve je bilo dobro do prije mjesec dana. Sad ne bih ulazio u to tko je unio koronu, no tad, kad se virus razbuktao, dogodili su se, nažalost, i smrtni slučajevi, ali što je, tu je”, odgovorio je za Index Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...