Nije bilo korona partyja na Višnjiku? Policija: “Broj osoba na okupljanju bio je u skladu s važećim odlukama Stožera”

Vijest da se u podrumu poslovne zgrade na zadarskom Višnjiku u jeku rapidnog rasta broja zaraženih i strogih epidemioloških mjera koje su stupile na snagu, organizirao ilegalni tulum do sitnih noćnih sati na kojem je bilo 200 ljudi, odjeknula je u cijeloj zemlji.

Korona party navodno je bio rezerviran samo za one koji pozivnicu dobiju putem SMS-a, uz plaćanje ulaznice u iznosu od 100 kuna.

Policija se uključila u istragu nakon što su informaciju službi Civilne zaštite i novinarima dojavili ogorčeni susjedi.

Kako doznajemo od Ivane Grbin, glasnogovornice zadarske policije, istraga je gotova.

Vezano za nedavne medijske napise o navodnoj organiziranoj zabavi u noći 21./22. studenog 2020. godine na predjelu Višnjika, a na kojoj je sudjelovalo više sudionika obavještavamo Vas kako policija navedene noći nije zaprimila niti jednu dojavu o narušavanju javnog reda i mira koja se odnosi na područje gradskog predjela Višnjik. Također, policijski službenici su poduzeli sve mjere i radnje te obavili više obavijesnih razgovora kako bi se utvrdila istinitost dojave koja je u policiji zaprimljena 22. studenog u prijepodnevnim satima i kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane uz navedenu dojavu. Provedenim radnjama utvrđeno je kako se tom prilikom u jednom privatnom prostoru na Višnjiku održalo privatno okupljanje na kojem je prisustvovao broj osoba sukladno Odlukama Stožera Civilne zaštite RH te nisu utvrđena bilo kakva kršenja epidemioloških mjera naloženih tada važećim Odlukama niti su ostvarena obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odgovaraju nam iz policije.

Priču nam je komentirao i Mate Lukić, voditelj Postrojbe civilne zaštite opće namjene Grada Zadra.

Što se tiče tuluma mi smo postupili po prijavi i informacijama s terena. Sukladno našem poslu prijavu smo proslijedili MUP-u. Broj sudionika nismo navodili. Ako je nadležna služba ustanovila da je tulum bio bez kršenja mjera, onda je to tako. Nalazimo se u prosincu, mjesecu Božića, ljudi su pod stresom od cijele ove situacije koja predugo traje. I dalje će naše pojačane patrole u sve tri smjene obilaziti grad i djelovati sukladno našem poslu i ovlastima, odgovara Lukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...