Novi režim rada bolnice; Ambulante uvode popodnevnu smjenu, revidiraju se liste čekanja, a vađenje krvi je ograničeno

Iz OB Zadar stiže priopćenje u kojem informiraju pacijente o radu Opće bolnice Zadar te mogućnosti naručivanja na preglede u specijalističko-konzilijarnoj djelatnosti.

Od dana 01. prosinca 2020. sukladno dopisu Ministarstva zdravstva pod nazivom: „Funkcioniranje bolničkog sustava po posebno prilagođenom režimu jesen/zima 2021/2020.“, reduciran je hladni pogon i rad u specijalističko-konzilijarnoj djelatnosti, a sve sukladno epidemiološkim mjerama i standardima. Izuzetak predstavlja zbrinjavanja prioritetnih i onkoloških pacijenata. U svrhu smanjenja gužvi te samim tim i mogućnost zaraze organiziran je rad u popodnevnoj smjeni za sada u pojedinim ambulantama, a postupno će se organizirati popodnevni rad i u ostalim ambulantama, kažu iz bolnice.

U odnosu na liste čekanja, obzirom da se iste revidiraju, pacijente pozivaju na pregled prema evaluiranim listama i to telefonskim putem, e-mailom ili sms-om.

Podsjećamo da se za konzultacije mogu koristiti uputnice A5 i to za sljedeće skupine pacijenata: pacijenti koji boluju od kroničnih bolesti, pacijenti koji su klinički stabilni s dobrim terapijskim odgovorom i kojima po procjeni izabranog doktora nakon pregleda nije potreban pregled specijaliste. Korištenjem navedenih uputnica, konzultacije se vrše bez fizičkog dolaska pacijenta u Bolnicu, a radi daljnjeg praćenja, nastavka ili možebitne korekcije terapije kao i dogovora o sljedećem pregledu, napominju.

Prijem pacijenata u specijalističkim ambulantama u Poliklinici Opće bolnice Zadar odvija se prema unaprijed utvrđenom rasporedu. Djelatnici na ulazu uz uzimanje kraće epidemiološke anamneze mjere tjelesnu temperaturu. Mole stoga pacijente da prilikom dolaska u Polikliniku OB Zadar sa sobom ponesu zaštitnu masku, a ukoliko na dan pregleda imaju temperaturu preko 37,2 i respiratorne smetnje, da na pregled ne dolaze.

Ulaz u Polikliniku moguć je uz pratnju maksimalno jedne osobe i to 10 minuta prije predviđenog termina pregleda.

Isto tako i dalje ostaju na snazi mjere kojima je ograničeno vađenje krvi, osim u slučaju hitnih pacijenata, djece, trudnica i onkoloških bolesnika.

Pacijente koji imaju sljedeće pretrage i dalje se upućuje na naš Odjel za laboratorijsku dijagnostiku na vađenje krvi zbog predanalitičkih razloga: acidobazni status, amonijak, ionizirani kalcij, PTH, C peptid, inzulin, ACTH, NSE, B12, folati, D dimeri, antitrombin, protein C, put proteina C, LAC, faktori koagulacije II, V, VII, X, VWF, VIII, IX, XIII, molekularna dijagnostika trombofilije, HBV DNA, HCV RNA i kalprotektin. Nadalje, Odjel za laboratorijsku dijagnostiku vrši vađenje krvi za predoperativne zahvate u slučaju kada je potrebno odrediti krvnu grupu pacijenata na Odjelu za transfuzijsku medicinu. U ostalim slučajevima, kad krvnu grupu nije potrebno odrediti, te se vađenje krvi za predoperativne zahvate može obaviti u ordinacijama liječnika primarne zdravstvene zaštite, pacijenti neće biti upućeni u Opću bolnicu Zadar, obavještavaju javnost.

Na web stranici Opće bolnice Zadar nalaze se informacije o telefonskim brojevima i e-mail adresama svih specijalističkih ambulanti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...