Od utorka zabrana kretanja između županija, vraćaju se propusnice, evo do kada bi to trebalo trajati

Odluka o zabrani kretanja, ovaj put između županija, već je pripremljena, a Stožer civilne zaštite RH trebao bi je objaviti na konferenciji za medije u petak, objavio je Jutarnji list. Trebala bi biti na snazi od 22. prosinca do 8. siječnja, a temeljem nje bilo bi zabranjeno kretanje iz županije u županiju dok bi se mjesto prebivališta moglo napuštati pod uvjetom da osoba ostane unutar granica svoje županije.

Grad Zagreb bi se, piše list, mogao napuštati samo do granica Zagrebačke županije. U iznimnim situacijama, poput onih poslovnih, izdavale bi se posebne propusnice za putovanja između županija.

Cilj ove mjere je smanjiti veća okupljanja tijekom božićnih i novogodišnjih praznika. Premijer Andrej Plenković u tom je smislu govorio na konferenciji za medije u srijedu, kada je rekao da je izvjesna zabrana kretanja kako bi se spriječilo širenje virusa. Također je, na početku sjednice Vlade u četvrtak, apelirao na građane da odgode sva druženja te da okupljanja tijekom praznika svedu na minimum.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...