Odlična predstava Zadrana; Sonik na krilima Cvitkovića do sigurne pobjede nad Hermesom

Košarkaši Sonik Puntamike jučer su u 14. kolu HT Premijer lige na gostovanju u Zagrebu svladali Hermes Analiticu rezultatom 76-98 i stigli do devete ovosezonske pobjede u hrvatskom prvenstvu. Igrači Hrvoja Vlašića od prve minute su nametnuli svoj ritam i čitavo vrijeme kontrolirali utakmicu, a do potvrde novih bodova stigli su u posljednjoj dionici kada su serijom 2-20 riješili pitanje pobjednika.

Zadrani su na krilima Tomislava Cvitkovića izvrsno otvorili susret i već na samom početku poveli 0-9, no domaćinima nije dugo trebalo da se razbude i uz pomoć šuta za tri poena vrate stvari na početak. Dogodilo se to sredinom prve četvrtine nakon trice Kalpića za 12-12. Odgovor je stigao preko kapetana Dina Palčića koji je dobro zamijenio ozlijeđenog Jakova Vladovića, pa su Puntamičani u drugu dionicu ušli sa sedam poena prednosti. Zagrepčani su jedino vodstvo na utakmici imali četiri i pol minute prije kraja prvog poluvremena kada su na krilima čvrste obrane stigli do minimalne prednosti (30-29), ali dobra rola Petanija i Cvitkovića već su do odlaska u svlačionice vratile Vlašićeve trupe u mirne vode.

Puntamičani su čitavu treću četvrtinu kontrolirali rezultat te su nakon trice Sandra Rašića u 28. minuti otišli na 19 razlike, ali uporni „Analitičari“ se nisu predavali. Agresivna obrana domaćina natjerala je košarkaše Sonika na nekoliko izgubljenih lopti, pa je semafor nakon trice Luke Cvitanovića na otvaranju posljednje dionice ponovno pokazivao jednoznamenkastu razliku (69-78). Upalilo je to crvene lampice kod trenera Vlašića koji je pozvao minutu odmora nakon koje su „Soniksi“ u samo nekoliko minuta pobjegli na nedohvatljivu razliku, riješivši pitanje pobjednika.

Zadrane je do novih bodova vodio izvrsni Tomislav Cvitković s 32 poena i sedam skokova, a vrijedi istaknuti i učinak Tea Petanija koji je 16 koševa nadogradio sa sedam asistencija, kao i dobru predstavu mladog Lovre Runjića.

 

ZVONIMIR MRAVAK, trener KK Hermes Analitica

– Čestitam Soniku na zasluženoj pobjedi, a svojim igračima na zalaganju. Zadrani su ipak za nas u ovom trenutku prejak protivnik i želim im uspjeh u daljnjem natjecanju

HRVOJE VLAŠIĆ, trener KK Sonik Puntamika

– Čestitam treneru i momčadi Hermesa na dobroj borbi. Čestitam i mojim igračima na zasluženoj pobjedi. Ovo je važna pobjeda za nas.

TOMISLAV CVITKOVIĆ, igrač KK Sonik Puntamika

– Čestitao bih Hermesu na dobroj borbi do kraja. Tek smo u zadnjoj četvrtini uspjeli prelomiti rezultat. Čestitao bih i svojoj momčadi jer smo imali težak tjedan s dosta povreda. S ovom pobjedom možemo mirno na blagdane.

FOTO: Marin Sušić/HKS

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...