Organizator svadbe u Slivnici Gornjoj u pritvoru!: “Doveo je u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljudima”

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom kojeg se sumnjiči za širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Sumnjiči ga se da je u subotu, 28. studenog u Slivnici Gornjoj u svojoj obiteljskoj kući organizirao svadbeno slavlje, a videozapis slavlja je javno objavljen, iako je Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesenom od strane Stožera civilne zaštite RH od 27. studenog 2020. godine, naložena obustava održavanja svadbenih svečanosti, na koji način je grubo prekršio mjere naložene navedenom Odlukom te na taj način doveo u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljudima, kažu iz zadarske policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prijetnja iz čl. 139. st.3 u svezi. čl.2 te Širenje i prenošenje zarazne bolesti iz čl. 180. st. 1 Kaznenog zakona RH danas je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Sjetimo, javnost je doznala za ovaj događaj nakon što je društvenim mrežama počeo kružiti video zapis jednog od uzvanika. Iz njega je vidljivo da su okupljeni natiskani ispod nadstrešnice i da nitko ne nosi masku. Također, iz komentara na društvenim mrežama moglo se zaključiti da se znalo da će se svadba unatoč zabrani održati.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...