POTVRĐENA optužnica protiv sedmorice mladića zbog grupnog silovanja maloljetnice u okolici Zadra!

Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je optužnicu Županijskog državnog odvjetništva u Zadru iz svibnja 2020. godine.

Sedmorica okrivljenika, četvorica 20-godišnjaka, jedan 21-godišnjak te dvojica maloljetnika terete se za počinjenje više teških kaznenih djela protiv spolne slobode.

Okrivljenicima se stavlja na teret počinjenje više teških kaznenih djela protiv spolne slobode, više kaznenih djela bludnih radnji i dva kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju.

Slučaj je to višestrukog silovanja maloljetnice u okolici Zadra koji je šokirao javnost.

Mladići su osumnjičeni da su od kolovoza 2018. do srpnja 2019. godine grupno silovali tada 15-godišnju djevojku, a sve su snimali mobitelom te je ucjenjivali snimkama kako bi je prisilili na nove seksualne odnose.

Osumnjičenici su svojedobno pušteni da se brane sa slobode što je za posljedicu imalo prosvjede koji su se održali u nekoliko gradova Hrvatske u znak podrške žrtvama seksualnog nasilja.

Čeka se zakazivanje glavnog ročišta na Županijskom sudu u Zadru, kada će službeno započeti suđenje za slučaj monstruoznog grupnog silovanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...