Predstava za koju je izvođačica dobila Nagradu hrvatskog glumišta u Kazalištu lutaka Zadar

U subotu, 5. prosinca u Kazalištu lutaka Zadar održat će se još jedna plesna predstava u sklopu prve zadarske plesne sezone.

Prethodno najavljeno scensko djelo Crveno kao zeleno udruge Tiramola iz Splita otkazano je zbog epidemiološke situacije.

Umjesto nje biti će prikazana jedna od najizvođenijih hrvatskih plesnih predstava Love Will Tear Us Apart u produkciji umjetničke organizacije de facto koja je našu plesnu umjetnost predstavila u europskim kulturnim metropolama poput Milana, Bruxellesa, Dublina, Lyona, Pariza, Ljubljane…

Love Will Tear Us Apart  je prvi dio predstave Trilogija čiji koncept potpisuje Saša Božić, a također i koreografiju u suradnji s Petrom Hrašćanec.

Zadarska poznata i priznata plesna umjetnica Petra Hrašćanec je za ovu predstavu 2012. godine kao izvođač dobila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju žensku plesnu ulogu. Predstava je nedavno igrala u Kino centru u Filip i Jakovu te na Večeri plesne minijature u Zadru, no zbog velikog interesa ljubitelja plesa i zbog korona situacije koja uvjetuje mali broj publike u gledalištu, organizatori Zadarski plesni ansambl u suradnji s Kazalištem lutaka Zadar u prilici je ovu sjajnu i dugovječnu predstavu nanovo prikazati zadarskoj publici. Pokrovitelj svih događanja vezanih uz plesnu sezonu je Grad Zadar i Zaklada Kultura nova.

Love Will Tear Us Apart solo je kreiran za Petru Hrašćanec, a bavi se odnosom suvremenog plesa i pop glazbe. Žanrovski vrluda između rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. Nižu se plesni glazbeni  brojevi, odabrane post-punk i rock ljubavne pjesme, dok u pauzama saznajemo naoko nevažne detalje o nastanku same produkcije.  Ljubav iz naslova prenesena je u ljubav spram samog čina plesa, a predstava istražuje razliku između plesa i njegove realizacije kao društvenog događanja kroz konstituciju pojma izvođačice same.

Zbog ograničenog broja mjesta u kazalištu ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se rezervirati na mail [email protected] i kupiti jedan sat prije predstave na blagajni Kazališta lutaka Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...