Cestitka_Uskrs

Rubeša isključen s video sjednice Gradskog vijeća, puštao je Juru Stublića

Zbog aktualne pandemije, sjednica Gradskog vijeća danas se odvija putem internetske platforme. Dnevni red s više od 40 točaka je usvojen, uz tehničke poteškoće i prekide slike i tona, a na sjednici sudjeluje 29 vijećnika koji se javljaju iz svojih domova, dok se gradonačelnik Branko Dukić i predsjednik Vijeća Zvonimir Vrančić uključuju iz Gradske uprave.

Sjednica koja se odvija putem videokonferencije ostavlja prostora za šalu, a to je iskoristio Ante Rubeša iz Akcije mladih koji je pustio pjesmu Jure Stublića “Chicago” i stihove “U Chicagu su gangsteri opljačkali cijeli narod….”. Vrančić je zaključio da Rubeša namjerno ometa sjednicu zbog čega mu je izrekao opomenu.

– Vijećnicima se mora osigurati normalan rad, izglasan je dnevni red prije nego smo se čuli. Zašto je ona dvorana plaćena 400 milijuna, je li se moglo organizirati da na neku livadu idemo, da možemo komunicirati u miru. Dvorana prima 8 tisuća ljudi, nas je 31, rekao je Rubeša koji je nakon prepirke s Vrančićem isključen s prvog dijela sjednice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...