S 325 tisuća kuna Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će podizanje balona nad teniskim terenima

Svojedobno osmišljen i prihvaćen plan ulaganja u teniski kompleks u sklopu Športskoga centra Višnjik u predstojećem će razdoblju ući u sljedeću fazu realizacije. Nakon podizanja i opremanja, uključujući i postavljanje rasvjete, sedam terena sa zemljanom podlogom – od čega je jedan teren glavni i s mogućnošću postavljanja tribina za nekoliko tisuća gledatelja – kao i triju terena s najkvalitetnijom mogućom betonskom podlogom, sljedeća faza je podizanje balona nad trima tvrdim terenima.

– Teniski kompleks u ŠC-u Višnjik izvrstan je primjer dobro osmišljene i realizirane suradnje niza subjekata, od Grada Zadra, Hrvatskoga teniskoga saveza, prije i Središnjega državnoga ureda za športa, a sada i Ministarstva turizma i sporta preko Uprave za sport – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Zahvat podizanja balona nad trima terenima s betonskom podlogom Ministarstvo sporta i turizma poduprijet će s 325 tisuća kuna.

– Predviđeni zahvat sastavnica je kontinuiranoga ulaganja u tenisku infrastrukturu, time i u sportsku i rekreacijsku infrastrukturu u ŠC-u Višnjik, u konačnici u segment sporta i rekreacije za cijeli Zadar, za Zadarsku županiju i za Republiku Hrvatsku. Ujedno je to i oblik snažnog poticaja razvoja teniske igre, tenisačica i tenisača, te sportskoga turizma.

Balon nad trima terenima s betonskom podlogom omogućit će uporabu tih terena cijelu godinu.

– To će u praksi značiti niz novih radnih sati i za natjecateljski i za rekreacijski tenis. ŠC Višnjik na taj će način u svako doba godine biti još atraktivnije i privlačnije odredište brojnim tenisačicama i tenisačima bez obzira jesu li početnici, natjecatelji ili rekreativci i kao takav i mjesto prikladno za organizaciju i održavanje kampova, priprema, različitih turnira domaćega i međunarodnoga karaktera i slično. Ubuduće će svi iz teniskoga miljea, kad dođu na Višnjik, imati optimalne uvjete jer će im pri ruci biti i dvorane i bazen i trim staza i drugi naši sadržaji kojima će se moći koristiti za sve svoje programe i aktivnosti – zaključuje Denis Karlović.

Teniski kompleks u sklopu ŠC-a Višnjik već se etablirao kao mjesto za održavanje niza priredaba, pa i najvećih svjetskih priredaba (npr. polufinala Davisova kupa Hrvatska – SAD, 2018. ili Adria Toura 2019.), a postavljanje balona u tzv. hladnom dijelu kalendarske godine, uz ostalo, još će ga više približiti svijetu tako privlačne igre, jedne od najraširenijih u svijetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...