Sabor izglasao zabranu pirotehnike od 2. siječnja. Prijatelji životinja: “Ovo je povijesni trenutak”

Sabor je izglasao zabranu uporabe pirotehnike. Ove godine će se pirotehnika drugog i trećeg razreda moći upotrebljavati, jer ova odluka stupa na snagu 2. siječnja 2021. godine.

Za potpunu zabranu zalagali su se u udruzi Prijatelji životinja.

”Ovo je povijesni trenutak! Ova odluka je pozitivna, kako za nas, tako i za sve građane Hrvatske, ali i za sve životinje jer naravno petarde su ovih godina uzrokovale mnogo patnje, straha, terora. Kako među ljudima, tako i ozljeda među djecom, ali i ozljeda i smrti životinja. Kako onih divljih koje ne vidimo, tako i kućnih. Nažalost, njihovi skrbnici moraju strepiti hoće li životinje umrijeti od infarkta zbog straha od petardi”, rekao je Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja gostujući u Dnevniku Nove TV.

Zamolio je građane da se i ove godine suzdrže pucanja.

”Logičan je slijed drugog koraka, a sada želimo osjetiti što će konkretno biti zabrana petardi, no naglašavam tek iduće godine stupa na snagu ovaj zakon i molimo sve da se suzdrže ove godine pucanja bez obzira što zabrana nije u tijeku. Zašto bismo slavili Novu godinu na način da teroriziramo i ozljeđujemo druge kad možemo pustiti i drugima slavlje u miru i veselju, glazbi, a ne u pucnjavi petardama”, poručio je Oman.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...