Saljski svećenik bez sankcija; Nadbiskupija se ne oglašava, glasnogovornica kratko kaže da bi bilo dobro da se svi pridržavaju mjera

“Sutra je sveta misa u 15 sati. Dođite ti i načelnik, bit će mi drago. Mnogi dolaze i došli bi, a ti zabranio. Nema riječi Božje u tebi. Igraš se Boga, radiš protiv sebe najprije”, sadržaj je jedne od poruka koju je don Tomislav Vlahović slao načelniku lokalnog stožera Civilne zaštite u Salima.

Don Tomislav je inače poznat kao svećenik koji “ne vjeruje” u koronu. Drži tri mise dnevno unatoč zabrani.

Komentar na priču koja je danas zgrozila hrvatsku javnost, zatražili smo od Ines Grbić, glasnogovornice Zadarske nadbiskupije.

“Ne znam za ništa što su uputili iz Općine, vjerojatno je to išlo do nadbiskupa. Mene su pitali mediji, ali Nadbiskupija se nije očitovala, tako da nemamo drugu informaciju. Nisam ovlaštena dati službeno priopćenje o tome. Bilo bi dobro da se svi pridržavaju mjera koje su određene”.

Šime Vicković, prvi čovjek županijskog Stožera kazuje nam da policijska uprava radi na slučaju, iako po njegovim saznanjima na Vlahovićevim misama nema vjernika.

“Svećenik radi misno slavlje bez sudionika. Ja sam tek jučer prvi put dobio dopis Općine i to je bilo dano na znanje meni, nije službeno adresirano na županijski Stožer. Riječ je problemu između općinske uprave i njihovog svećenika, ne bih htio da se stvari lome preko Stožera”.

Nešto rječitiji bio je načelnik općine Salima, Zoran Morović.

“Prošle nedjelje on je održao misu. Srećom, vjernici su shvatili ozbiljnost situacije i nisu došli na misu, samo njih troje u Žmanu i Salima. Svi su shvatili ozbiljnost situacije, on nažalost nije pa smo tražili od Nadbiskupije, budući da ovo nije prvi put da izaziva probleme i očito se ne može na njega djelovati, da ga smijene, maknu. Čekamo odgovor Nadbiskupije. On je već u prvom dijelu epidemije i sada govorio kako ljudi koji nose maske nisu vjernici. Ovo nije baš neko vrijeme, pogotovo kod nas, da se šalimo na tu temu”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...