Stigli prije propusnica; U Zadar je od petka ušlo 346 gostiju, samo stranci ostvarili 524 noćenja

Ovoga vikenda, prije nego je na snagu stupila zabrana kretanja među županijama, na granicama za ulazak u Hrvatsku čekalo se satima.

Prema podacima iz MUP-a, od petka 18. prosinca do ponedjeljka u jutarnjim satima, preko graničnih je prijelaza ušlo 238.979 osoba. od toga je njih 86,7 posto bilo u tranzitu, što znači da je 32 tisuće ljudi ostalo u Hrvatskoj kako bi ovdje proslavili božićne i novogodišnje blagdane.

Za ulazak u našu zemlju nisu morali imali potvrdu o obavljenom PCR testu. Točnije, oni koji su donijeli negativan nalaz obavljen unazad 48 sati slobodno se mogu kretati sukladno svojim planovima i obvezama, dok su oni koji su krenuli na putovanje bez odlaska na testiranje dobili letak koji ih obavezuje na samoizolaciju i upućuje na testiranje ukoliko ne žele svo vrijeme boravka u Hrvatskoj provesti unutar četiri zida.

Iz Turističke zajednice Zadra doznajemo da je od petka 18. prosinca do utorka 22. prosinca u jutarnjim satima, u Zadar ušlo 346 osoba koje su se prijavile kroz sustav.

Najviše gužve bilo je u petak, kada je u grad stiglo 147 gostiju. Od ukupne brojke, 283 su domaća gosta i 63 stranca.

Domaći su ostvarili 927, a stranci 524 noćenja, što je 1.451 noćenje u samo nekoliko dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...