“U ponedjeljak se testirao, u utorak izgubio svijest. Nosimo maske da još nekome Božić ne bude pun tuge”

S tugom su zadarska javnost i sportski svijet jučer primili vijest da nas je u 70. godini napustila nogometna legenda Miodrag Paunović Miško.

Kako doznajemo od njegovog sina Danila, također talentiranog nogometaša, čovjek koji se do zadnjeg dana radovao prenošenju znanja na mlađe generacije i koji je i poslije mirovine dane aktivno provodio na travnjaku, podlegao je komplikacijama uzrokovanim zarazom koronavirusom.

Uz svom statusu, koji objavljujemo uz njegovo dopuštenje, hvali angažman zadarskih liječnika. Podsjeća nas da je njegov otac prije samo deset dana bio zdrav i moli nas da budemo odgovorni jedni prema drugima, kako još netko ne bi morao dočekati božićne blagdane zavijene u crno.

U ponedjeljak je napravio covid test, u utorak već u bolnici izgubio svijest. Nije prošlo niti dva dana, moj otac već na respiratoru spava. Primili su ga u bolnicu i brinuli se o njemu, sa sigurnošću mogu reći da su zadarski doktori najbolji na svijetu. Muku su mučili i dali sve od sebe, ali mog oca nisu uspjeli zadržati pored mene. Nikome nije lako kada ga napusti netko srcu drag, vjerujte da je COVID-19 virus pravi mali vrag. Od čovjeka zdravog prije 10 dana samo, danas se opraštamo i to prerano. Zahvalan sam im od srca na svemu, ovakvog bolničkog osoblja nema na planetu. Iako smo izgubili bitku s mojim ocem, naše zdravstvo se ne može platiti nikakvim novcem. Tako divna stvorenja koja se bore za tuđi život, budimo složni i pokažimo milost. NOSIMO MASKE I ČUVAJMO JEDNI DRUGE, da još nekome ne izazovemo Božić pun tuge.

Sjetimo, Miodrag od milja zvan Miško tijekom svoje karijere postao je jedan od najboljih igrača zadarske momčadi, a nosio je i epitet najboljeg strijelca Dalmacije. Nogometno i pedagoški oblikovao je “Vatrene” Luku Modrića i Danijela Subašića, a mirovinu je dočekao u klubu u Arbanasima…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...