Virski humanitarci prikupljaju hranu i kućne potrepštine za korisnike zadarske Pučke kuhinje

U prostoriji župnog ureda na Viru danas je počelo prikupljanje hrane i najrazličitijih kućnih potrepština za korisnike Pučke kuhinje sveti Vinko Paulski u Zadru. Ovu humanitarnu akciju organizira Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir i trajat će do narednog ponedjeljka 14. prosinca, kada će korisnicima Pučke kuhinje Caritasa Zadarske nadbiskupije virski volonteri dostaviti prikupljene potrepštine.

– Nadam se kako ćemo tijekom sedam dana prikupljanja biti barem jednako uspješni kao lani te opet pokazati kakvo srce imaju virski ljudi. Već smo dobili donaciju 200 kilograma krumpira, 100 kilograma mrkve, 20 kilograma cikle i 10 kilograma poriluka koje smo odnijeli u Pučku kuhinju – kaže predsjednik virskog UDDK-a Goran Vicković pozivajući sve Virane na sudjelovanje u humanitarnoj pomoći. Vicković se ujedno zahvalio virskom župniku don Juri Zuboviću koji je za ovu akciju ustupio župni ured, a podsjetio je i na uspjeh lanjske akcije. Virani su tada donirali oko dvije tone hrane i najrazličitijih kućnih potrepština, a prikupilo ih je 118 virskih obitelji. Donacija je tada zbog velike količine potrepština, odnosno najmanje 130 paketa uredno sortiranih po vrstama robe i hrane, bila dopremljena u kamionu kojega su istovarili Virani koji su tijekom akcije volontirali i prikupljali donacije.

Prošlogodišnju je akciju organizirao Vicković kao prvi čovjek virske udruge uz pomoć Vojne Kapović, Marije Horvat, Alide Bulić Cvitkušić, Alena Glavana, Ljiljane Kapović i Rozike Bizjak. To je bila najznačajnija i po prikupljenim potrepštinama najveća humanitarna kampanja koju je proveo virski UDDK, uz sudjelovanje aktiva darivatelja krvi iz Vrsi i Privlake te umirovljenika iz Udruge umirovljenika Jazine-Relja.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...