ZADAR IMA REKORD 215 novih slučajeva zaraze, preminule su tri osobe

Na području Zadarske županije imamo 215 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Novozaražene osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar (134), Benkovac (11), Biograd (2), Nin (2) i Obrovac (3) te općina Bibinje (4), Galovac (1), Jasenice (2), Kali (4), Lišane Ostrovičke (6), Novigrad (3), Pakoštane (3), Pašman (1), Poličnik (5), Posedarje (6), Povljana (3), Preko (4), Privlaka (1), Ražanac (3), Sali (1), Stankovci (1), Šukošan (7), Sv. Filip i Jakov (3), Škabrnja (2), Tkon (1), Vrsi (1) i Zemunik Donji (1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 520 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 2484 stanovnika.

Koronavirus ušao je u još jedan privatni dom za stare i nemoćne na području Grada Zadra, u njemu je pozitivno na koronavirus 14 štićenika i jedna djelatnica.

Ovo je osmi dom za stare i nemoćne na našem području u kojem je došlo do probijanja virusa.

U Domu za stare i nemoćne osobe Zadar pozitivno je još 17 štićenika i jedan djelatnik, a u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan zaražen je još jedan pacijent.

U domovima za stare i nemoćne osobe na području Zadarske županije trenutačno je zaraženo 178 korisnika.

U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminule su tri osobe, dva muškarca (79 i 87 god.) i jedna žena (89 god).

Na svim COVID odjelima hospitalizirano je 56 bolesnika od kojih je 11 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru smješteno je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...