“ZAJEDNO ZA NENU”; Mladi volonter Crvenog križa koji boluje od cerebralne paralize treba komunikator

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru provodi humanitarnu akciju “Zajedno za Nenu” sa završetkom 15. veljače 2021.

Cilj humanitarne akcije jest nabavka komunikatora za njihovog volontera i člana Kluba mladih Nenu Barića s ciljem poboljšanja komunikacije i socijalne interakcije Nene s njegovom okolinom.

Neno je rođen 1985. te živi sa svojim roditeljima u Biogradu na Moru. Kao volonter i član Kluba mladih sudjeluje u mnogobrojnim aktivnostima Društva. Osim toga, svoje slobodno vrijeme voli provoditi sa svojim osobnim asistentom u obilasku grada.

Nabavom komunikatora, Neni bismo povećali i opseg njegovog sudjelovanja u našim zajedničkim aktivnostima te osigurali  jasnu komunikaciju s okolinom koja nije priviknuta na njegov otežani govor uzrokovan Tetraparesis spasticom – oblikom cerebralne paralize koja zahvaća i paralizira sva 4 uda te isto tako utječe i na govor.  Uz komunikator Neno može jasno i razgovjetno svoje misli prenijeti svojim sugovornicima, pogotovo pri upoznavanju novih ljudi čije uho nije naviknuto na njegov izgovor. Osim direktne komunikacije, komunikator će Neni omogućiti lakšu i bržu pisanu komunikaciju s njegovim prijateljima širom Hrvatske i svijeta.

Cilj prikupljana jest 50.000,00 kuna od kojih je biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa prikupilo 7.523,53 kune pomoću donacija građana iz kasica GDCK Biograd na Moru. Kasice možete pronaći u Bure Centru Biograd, u FINA-i , OTP banci u Biogradu, Partner banci u Pakoštanima te u podružnicama Hrvatske pošte u Biogradu, Tkonu i Svetom Filip i Jakovu.

Uz kasice, donacije se primaju i uplatom na račun otvoren u Erste banci  za potrebe humanitarne akcije. Ako želite, svoj prilog možete uplatiti na IBAN: HR1524020061500014 uz opis plaćanja ”Zajedno za Nenu” .

Za sve dodatne informacije kontaktirajte ih putem e-maila: [email protected] ili na broj mobitela 098 972 5991.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...