ZARADILI 1,4 MILIJUNA Prevaranti s područja Benkovca tri godine prodavali kopije trenirki preko interneta

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 58 i 30 godina sa šireg područja Benkovca, koje se sumnjiči za kazneno djelo povreda žiga.

Sumnjiči ih se da su u razdoblju od siječnja 2017. godine od kraja listopada 2020. godine, s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi, a protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, putem društvenih mreža na Internetu nudili na prodaju te kupcima putem pošiljki isporučivali sportsku odjeću–trenirke koje na sebi imaju istaknuti znak s logom i oznakama zaštićene marke i tako javnost doveli u zabludu o podrijetlu proizvoda.

Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga doma i vozila koje koriste osumnjičeni te je kod njih pronađena veća količina sportske odjeća koja je oduzeta, a samim skladištenjem robe u svrhu  daljnje prodaje istovremeno su oštetili vlasnika zaštićene marke za iznos od 155.618,87 kuna, kolika je vrijednost originalnih modela na tržištu.

Prodajom odjeće u protekle tri godine priskrbili su protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.429.518,33 kuna.

Protiv obojice je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Povreda žiga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...