Zbog velikoga broja učenika i djelatnika u samoizolaciji Klasična gimnazija prelazi na online nastavu

Zbog velikoga broja učenika i djelatnika u samoizolaciji, dopuštenjem Nadbiskupije i Gradskoga stožera Civilne zaštite, Klasična gimnazija Ivana Pavla II. od ovoga ponedjeljka pa do 23. prosinca 2020. godine, kada startaju školski praznici, prelazi na nastavu prema C-modelu.

– Tijekom ovoga privremenog razdoblja učenici će prema postojećem rasporedu sati u realnom vremenu pratiti nastavu od kuće, o čemu će ih razrednici upoznati. U ovim izazovnim trenutcima važno je sačuvati zajedništvo i nadati se brzom povratku u uobičajeni nastavni proces, kaže mr. sc. don Ante Sorić.

Iako se koncem studenog spekuliralo kako bi sve škole u Hrvatskoj mogle prijeći na nastavu na daljinu, odnosno C online model nastave, to se nije dogodilo. Ministar

Fuchs odlučio je kako će se model nastave mijenjati ovisno o epidemiološkoj situaciji u pojedinoj sredini. naveo je primjer Austrije koja je od kraja rujna do sredine listopada provela brzo antigensko testiranje među učenicima, a rezultati studije pokazali su kako je među njima jako malo asimptomatskih slučajeva.

S druge strane, epidemiolog Branko Kolarić zagovara prelazak na online nastavu. Prema podacima koje je prikupio, u listopadu je od svih testiranih srednjoškolaca u dobi od 15 do 19 godina njih čak 28 posto bilo pozitivno.

Također, najnovije britansko istraživanje rađeno u suradnji sa sveučilištima u Oxfordu i Manchesteru te Public Health England (državna agencija za javno zdravstvo) pokazuje da srednjoškolci prednjače po udjelu zaraženih među svim dobnim skupinama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...