1400 objekata na Bokanjcu i 400 na Sinjoretovu spojit će se na javni sustav odvodnje

Gradonačelnik Zadra jučer je sa suradnicima obišao je gradilište na Sinjoretovu gdje su u tijeku radovi na izgradnji kanalizacijske mreže (razdjelnog sustava odvodnje) istočnog dijela Grada Zadra na dijelu područja MO Sinjoretovo, koja gravitira prema potoku Ričina. Ukupna duljina kolektora fekalne odvodnje, obuhvaćenih ovim projektom iznosi 5.794,27 metara, dok je ukupna duljina predviđenih oborinskih kolektora 3.308 metara.

Dovršetkom radova omogućiti će se spajanje 400 objekata na javni sustav odvodnje. Zbog veličine obuhvata, te kompleksnosti zahvata radovi su podijeljeni u tri faze u skladu sa privremenom regulacijom prometa. Ukupno predviđeno trajanje svih faza radova je 25 mjeseci, s predviđenim završetkom 25. srpnja 2022.

Ukupna vrijednost radova je 27.770.876, 76 HRK, od čega je do sada realizirano 9.266.171, 84 kuna. Izvođač predmetnih radova je Vodoinstalacija d.o.o. Zadar, a za nadzor je zadužena tvrtka Civil Engineering Consultancy d.o.o. iz Zadra. Projekt sufinanciraju Grad Zadar, Odvodnja d.o.o. Zadar, Vodovod d.o.o. Zadar i Inovativni Zadar d.o.o.

Nakon toga, obišli su i Bokanjac, odnosno sastali se s predstavnicima izvođača koji su gradonačelniku iznijeli plan radova na Bokanjcu i Novom Bokanjcu. Dana 19. siječnja 2021. godine uveden je u posao izvođač Strabag d.o.o. po projektu „Izgradnja sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda, sustava odvodnje oborinskih voda i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac u Zadru“.

Vrijednost Ugovora iznosi ukupno 201.899.505 kuna bez PDV-a, a rok za dovršenje cjelokupnog posla je 36 mjeseci. Prvi bageri bi se trebali na terenu pojaviti sljedećeg tjedna, a intenzivniji radovi se očekuju početkom veljače.

Projektom se omogućuje 1.400 priključaka objekata na sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a rezultat će biti znatno smanjenje zagađenja okoliša, očuvanje vodocrpilišta Bokanjac i smanjenja broja septičkih jama u gradu Zadru.

Sufinanciranje projekta je osigurano bespovratnim sredstvima EU fondova, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskih voda, a lokalnu komponentu osiguravaju Grad Zadar, Odvodnja d.o.o. Zadar i Vodovod d.o.o. Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...