Beroš: “Nema opuštanja, puno se priča o trećem valu koji je posljedica pojačanog druženja”

Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite objavljeno je da je zabilježeno 230 novih slučajeva koronavirusa. Jučer je preminulo 35 osoba.

Obratio se ministar zdravstva Vili Beroš, koji je kazao da nije vrijeme za opuštanje.

“Doista bilježimo pozitivne epidemiološke trendove, broj novozaraženih i hospitaliziranih je manji. Niže brojke ukazuju na odgovornost hrvatskih građana, ali i na puni smisao mjera.

Nikako ne smijemo ugroziti ovaj trend i spoznati treći val o kojem se puno priča i koji se događa u okolnim zemljama, a koji je posljedica pojačanog druženja. Nikako se ne smijemo opustiti, opuštanja nema. Kao primjer koji jako dobro to opisuje je američko istraživanje koje je pokazalo da preko 50 posto novih infekcija inficiranih su zaraženi od asimptomatskih, zato su maske jako važne”, kazao je Beroš.

“Jutros sam primio informaciju iz Halmeda koja govori da je postupna ocjena EME za AstraZenecu završena 8. 1. i usvojena je lista pitanja. Pitanja nisu krucijalna i pretpostavlja se da će AstraZeneca odgovoriti početkom ovog tjedna i da će podnijeti formalni zahtjev za odobrenje i da bi idućeg tjedna već mogla dobiti odobrenje”, dodao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...